Màsters propis

Màster en Comunicació, Periodisme i Humanitats

mecophTwitterEl Màster en comunicació, periodisme i humanitats ––alhora acadèmic i professional–– és un màster propi* de la Universitat Autònoma de Barcelona impulsat per un grup de tres professors de la Facultat de Ciències de la Comunicació que es proposa complementar i aprofundir la indispensable formació humanística que tant els estudiants de Periodisme com els de Comunicació Audiovisual adquireixen en el curs dels respectius graus. De més a més, el màster es proposa oferir una formació de postgrau de qualitat a aquells estudiants de ciències humanes i de ciències socials que vulguin establir ponts entre la seva formació d’origen i la problemàtica inherent al camp comunicatiu, així com adquirir els coneixements i desenvolupar les aptituds pròpies de cadascuna de les especialitats proposades.

Aquest tronc educatiu es plasmarà en dues especialitats alternatives:

  • Periodisme Literari: Aquesta opció s’adreça als estudiants que vulguin especialitzar-se en el coneixement, la recerca i la praxi del periodisme literari de qualitat, així com de les seves modalitats veïnes.
  • Escriptura i creació audiovisual: Aquesta opció s’adreça als estudiants que vulguin especialitzar-se en el coneixement, la recerca i la praxi de l’escriptura i creació de narracions audiovisuals, fictícies i factícies.

Més informació:

Màster en Comunicació dels Conflictes Internacionals Armats i els Socials

3_OCC_GlobalitzacioEls mitjans de comunicació són també actors dels conflictes sobre els quals informen. L’activitat periodística diària sobre diferents conflictes quotidians els quals afecten a col.lectius o moviments socials diversos no només pot contribuir a denunciar els abusos que pateixen, sinó que pot publicitar fórmules que contribueixin a una més justa resolució.

El màster en la Comunicació dels Conflictes Internacionals Armats i els Socials ofereix la formació adequada, a través de l’estudi de diversos conflictes i moviments socials, per entendre quina és la seva lògica i com actuar-hi informativament d’una forma responsable i compromesa amb valors solidaris i de justícia social.

Més informació:

Màster en Gènere i Comunicació

Nova oferta docent que posa en marxa el Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura, i que ve a omplir el buit existent en la formació en comunicació des d’una perspectiva de gènere. El màster està pensat per a periodistes i professionals d’altres àmbits (sociologia, humanitats, comunicació audiovisual, publicitat, etc.) que vulguin treballar la comunicació amb aquesta perspectiva.

Dirigit per les professores Joana Gallego i Isabel Muntané, especialistes en aquesta disciplina, el nou Màster propi ofereix una sòlida formació teòrica i pràctica per poder incorporar la perspectiva de gènere a la comunicació. Els diferents mòduls i assignatures cobreixen la formació en tots els  mitjans d’informació (premsa escrita, ràdio i televisió) així com la comunicació audiovisual, la publicitat i  la ficció. El periodisme a Internet, les xarxes socials, els documentals interactius o el periodisme de dades adquireixen un paper fonamental per tal d’informar des de la igualtat en nous espais comunicatius. Un grup de joves entusiastes de les noves tecnologies coordinaran sessions pràctiques centrades en els nous formats digitals per tal d’aprofitar al màxim les possibilitats que ofereix la xarxa.

Amb  un professorat format per més d’una quarentena de persones expertes en les diferents disciplines, el Màster vol ser també una eina d’empoderament de les persones que el cursin, per la qual  cosa inclou un ventall d’activitats pràctiques que  els ajudin a posicionar-se com a professionals amb visió de gènere a la vegada que potencien  la seva faceta personal.

Per a més informació, contactar: Joana.Gallego@uab.cat | Isabel.Muntané@uab.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s