‘De reinas a ciudadanas’, ara també e-book

Portada Reinas UOC

Portada del libro de Joana Gallego

L’editorial UOC publica el llibre ‘De reinas a ciudadanas’ de la professora del Departament, Joana Gallego, en format e-book. De moment, es pot adquirir a Casa del Libro i GooglePlay, properament es podrà trobar a Amazon, iTunes, Kobo, e-libro, Dawsonera i Digitalia.

Són les dones reines? Són sirenes? Són dames de ferro? I els mitjans de comunicació, quin paper juguen? De reinas a ciudadanas. Medios de comunicación, ¿motor o rémora para la igualdad?, de la professora del Departament Joana Gallego, planteja totes aquestes qüestions, alhora que tracta de respondre per què els mitjans de comunicació s’entesten a continuar oferint una imatge de les dones que no es correspon amb el canvi experimentat en la societat.

Tal i com queda documentat en aquest llibre amb multitud de titulars periodístics, el tractament que es fa de les dones és asimètric respecte al que es fa dels homes, estereotipat i tot discriminatori i pejoratiu, tant en la informació com en els programes d’entreteniment i la publicitat. Aquest volum fa un recorregut minuciós per les diverses manifestacions comunicatives, des de la premsa d’informació general, on la presència femenina és insignificant i sovint plena de sancions de gènere; passant per la premsa femenina, que s’ha convertit en un catàleg publicitari de moda i bellesa on les dones només són consumidores; fins arribar a la televisió, la ràdio, el cinema i la publicitat, modalitat comunicativa aquesta que ha concitat nombroses crítiques i que, no obstant això, segueix sense ser receptiva a la incorporació de nous models femenins més enllà de l’eterna jove, atractiva, esvelta , prima i explosiva.

Si en algunes èpoques històriques els mitjans de comunicació han estat motor de canvi, aquest llibre planteja que en l’actualitat els mitjans van per darrere dels canvis experimentats per les dones en la societat i d’alguna manera s’han convertit en una rèmora per a la igualtat . Ara, l’editorial UOC publica el llibre en format e-book i adquirible en tot un seguit de plataformes. Podeu consultar-les aquí.

Editorial UOC publica el libro De reinas en Ciudadanasde la profesora del Departamento, Joana Gallego, en formato e-book. De momento, se puede adquirir en Casa del Libro y GooglePlay, próximamente se podrá encontrar en Amazon, iTunes, Kobo, e-libro, Dawsonera y Digitalia.

¿Son las mujeres reinas? ¿Son sirenas? ¿Son damas de hierro? Y los medios de comunicación, ¿qué papel juegan? De reinas a ciudadanas. Medios de comunicación, ¿motor o rémora para la igualdad?, de la profesora del Departamento Joana Gallego, plantea todas estas cuestiones, al tiempo que trata de responder por qué los medios de comunicación se empeñan en seguir ofreciendo una imagen de las mujeres que no se corresponde con el cambio experimentado en la sociedad.

Tal y como queda documentado en este libro con multitud de titulares periodísticos, el tratamiento que se hace de las mujeres es asimétrico respecto a lo que se hace de los hombres, estereotipado y todo discriminatorio y peyorativo, tanto en la información como en los programas de entretenimiento y la publicidad. Este volumen hace un recorrido minucioso por las diversas manifestaciones comunicativas, desde la prensa de información general, donde la presencia femenina es insignificante ya menudo llena de sanciones de género; pasando por la prensa femenina, que se ha convertido en un catálogo publicitario de moda y belleza donde las mujeres sólo son consumidoras; hasta llegar a la televisión, la radio, el cine y la publicidad, modalidad comunicativa ésta que ha concitado numerosas críticas y que, sin embargo, sigue sin ser receptiva a la incorporación de nuevos modelos femeninos más allá de la eterna joven, atractiva , esbelta, delgada y explosiva.

Si en algunas épocas históricas los medios de comunicación han sido motor de cambio, este libro plantea que en la actualidad los medios van por detrás de los cambios experimentados por las mujeres en la sociedad y de alguna manera se han convertido en una rémora para la igualdad. Ahora, la Editorial UOC publica el libro en formato e-book y adquirible en una serie de plataformas. Puedes consultarlas aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s