Gènere, comunicació i Drets Humans a Mèxic

Aimée Vega Montiel, investigadora de la UNAM

Aimée Vega Montiel, investigadora de la UNAM

La professora Dra. Aimée Vega, de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), experta en qüestions de gènere i comunicació, en general, i en contextos de violència en particular, farà una conferència el proper dijous 11 de desembre a les 12h al Seminari 2 de la Facultat de Ciències de la Comunicació.

La Dra Medley Aimée Vega Montiel és una destacada investigadora, especialment pel seu treball interdisciplinari, que ha sabut combinar la teoria feminista i els estudis de comunicació amb els drets humans. El 1996, es va titular com a llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), amb la tesi “Les eleccions presidencials de 1994 a la televisió mexicana”.

Actualment coordina un projecte finançat per la Direcció General de Assumptes del Personal Acadèmic UNAM, titulat: “Les Dones i el Dret Humà a la Comunicació: la seva Accés i Participació en les Indústries Mediàtiques”, en què analitza amplis temes, des de l’accés i la participació de les dones en la producció mediàtica com a part del seu dret a la comunicació, fins l’impuls que va donar el feminisme al dret humà a comunicar per aconseguir que fos reconegut, i també les propostes que, en l’àmbit de la Llei de Mitjans a Mèxic, contribueixen a impulsar el dret humà de les dones a comunicar.

Més informació sobre el seu treball acadèmic.

La profesora Dra. Aimée Vega, de la Universidad Nacional Autónoma de Mexico (UNAM), experta en cuestiones de género y comunicación, en general, y en contextos de violencia en particular, dará una conferencia el próximo jueves 11 de diciembre a las 12h en el Seminario 2 de la Facultad de Ciencias de la Comunicación.

La Dra Medley Aimée Vega Montiel es una destacada investigadora, en especial por su trabajo interdisciplinar, que ha sabido combinar la teoría feminista y los estudios de comunicación con los derechos humanos. En 1996, se tituló como licenciada en Ciencias de la Comunicación por la Facultad de Ciencias Políticas y Sociales de la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM), con la tesis “Las elecciones presidenciales de 1994 en la televisión mexicana”.

Actualmente coordina un proyecto financiado por la Dirección General de Asuntos del Personal Académico UNAM, titulado: “Las Mujeres y el Derecho Humano a la Comunicación: su Acceso y Participación en las Industrias Mediáticas”, en el que analiza amplios temas, desde el acceso y la participación de las mujeres en la producción mediática como parte de su derecho a la comunicación, hasta el impulso que dio el feminismo al derecho humano a comunicar para lograr que fuera reconocido, y también las propuestas que, en el ámbito de la Ley de Medios en México, contribuyen a impulsar el derecho humano de las mujeres a comunicar.

Más información sobre su trabajo académico.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s