Elvira Altés, homenatjada als Premis de comunicació no sexista

La professora i investigadora, Elvira Altés

La professora i investigadora, Elvira Altés

L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) organitza dimecres 5 de novembre els Premis de Comunicació no Sexista 2014, en el marc de la commemoració dels 22 anys de l’associació feminista. Aquesta 22a edició, que distingeix les bones i males pràctiques en la professió, tindrà lloc a l’Auditori del Caixa Fòrum a les 19h, en un acte conduït per la periodista Xantal Llavina i l’escriptora Mª Àngels Cabré.

En aquesta ocasió, el “Premi Trajectòria” és per a Elvira Altés Rufias, la investigadora en comunicació i gènere i que havia format par de l’equip del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura a la UAB. L’any 1983, Altés va dirigir i presentar a Ràdio 4 el primer programa radiofònic feminista, “Les dones”. A banda de la sèrie “Elles també hi eren a partir de biografies de dones pioneres, i va coordinar durant deu anys la revista trimestral Dones de l’ADPC. D’entre les seves publicacions, destaca el llibre El sexo en la noticiaLes periodistes en el temps de la República.

A l’acte s’hi destacaran també la iniciativa de comunicació feminista Pikara Magazine o Surtdecasa.cat, entre d’altres; es celebraran també els cinc anys de vida del web Donesdigital. També la mala praxi hi tindrà cabuda, amb menció negativa per la gestió del gènere en les seves informacions dels diaris lleidatans Segre i La mañana, entre d’altres.

Per a més informació, pots seguir Elvira Altés a Twitter o al seu bloc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s