Albert Chillón presenta ‘La palabra facticia. Literatura, periodismo y comunicación’

AlbertChillon_palabrafacticia

El nou llibre, versió ampliada de l’obra de 1999.

El proper dimarts 30 de setembre, a les 19h, la llibreria La Central del Raval acollirà la presentació del nou llibre del director i professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB, Albert Chillón, ‘La palabra facticia. Literatura, periodismo y comunicación’. Es tracta d’una “nova versió, considerablement ampliada i posada al dia”, en paraules de l’autor, de l’obra publicada l’any 1999 i que des de feia dos anys era impossible trobar en format físic.

“El llibre tracta sobre les possibilitats, límits i ambigüitats de totes les modalitats -siguin literàries, testimonials, documentals o periodístiques- del discurs factici, tan subjectes a incomprensions i malentesos: aquell que, a diferència del fictici, es proposa donar compte dels fets reals, i que en fer-ho inevitablement ha de re-presentar-los i configurar-los, ja que no pot de cap manera re-produir-los”, s’explica Chillón, que ha que ha afegit nous capítols a l’obra, amb el principal objectiu de discernir entre la relació de periodisme, literatura i postmodernitat, proposar una construcció mediàtica dels fets socials deutora de la filosofia del llenguatge i l’hermenèutica, explorar les temàtiques de l’imaginari mediàtic i reivindicar el lloc de les Humanitats a la formació universitària i a la comunicació. El llibre, que ja comptava amb un pròleg escrit l’any de la primera edició pel periodista Manuel Vázquez Montalbán, n’afegeix ara un de nou a càrrec de l’humanista i estudiós de literatura, Jordi Llovet.

L’acte estarà presentat pels escriptors Leonardo València, Miqui Otero i el propi Albert Chillón. Podeu accedir a més informació a la pàgina de l’esdeveniment a Facebook.

—–

El próximo martes 30 de septiembre, a las 19h, la librería La Central del Raval acogerá la presentación del nuevo libro del director y profesor del Departamento de Medios, Comunicación y Cultura de la UAB, Albert Chillón, ‘La palabra facticia. Literatura, periodismo y comunicación’. Se trata de una “nueva versión, considerablemente ampliada y puesta al día”, en palabras del autor, de la obra publicada en 1999 y que desde hacía dos años era imposible encontrar en formato físico.

“El libro trata acerca de las posibilidades, límites y ambigüedades de todas las modalidades –sean literarias, testimoniales, documentales o periodísticas-, del discurso facticio, tan sujetas a incomprensiones y malentendidos: aquel que, a diferencia del ficticio, se propone dar cuenta de los hechos reales, y que al hacerlo inevitablemente debe re-presentarlos y configurarlos, ya que no puede en modo alguno re-producirlos“, explica Chillón, que ha añadido nuevos capítulos a la obra, con el principal objetivo de discernir entre la relación de periodismo, literatura y posmodernidad, proponer una construcción mediática de los hechos sociales deudora de la filosofía del lenguaje y la hermenéutica, explorar las temáticas del imaginario mediático y reivindicar el lugar de las Humanidades en la formación universitaria ya la comunicación. El libro, que ya contaba con un prólogo escrito el año de la primera edición por el periodista Manuel Vázquez Montalbán, añade ahora uno nuevo a cargo del humanista y estudioso de literatura, Jordi Llovet.

El acto estará presentado por los escritores Leonardo Valencia, Miqui Otero y el propio Albert Chillón.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s