Confibercom 2014: Els desafiaments de la internacionalització

Aida Martori

El II Congrés Mundial de la Comunicació Iberoamericana, desenvolupat del 13 al 16 d’abril a Braga (Portugal), ha comptat amb la participació d’investigadors del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura. Sota el títol “Els desafiaments de la internacionalització”, Confibercom 2014 ha aplegat 700 investigadors, distribuïts en 22 blocs temàtics.

En la primera jornada del congrés, la investigadora en formació Aida Martori ha ofert una ponència titulada “La televisió pública: del local al global”, en què ha exposat el cas de les televisions públiques de proximitat a Catalunya i la seva adaptació a l’era digital. Ha presentat el canvi de model de televisió local derivat de la digitalització, és a dir, del trànsit a la TDT. La investigadora predoctoral també ha fet referència a la TDT com a tecnologia de transició cap a la televisió per Internet i ha presentat les iniciatives de televisió local a la xarxa (IPTV-L). El professor emèrit del departament, Miquel de Moragas, ha moderat la sessió plenària sobre l’agenda iberoamericana d’investigació en comunicació en el marc dels desenvolupaments tecnològics.

Altres temes debatuts durant el congrés han estat la convergència digital, els continguts multiplataforma, la interactivitat i el concepte de second screen, els prosumidors, la fragmentació de l’audiència, el servei públic, i els reptes de la recerca en comunicació per adaptar-se als nous escenaris digitals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s