II trobada sobre el futur del periodisme el 20N: En quins mitjans treballarem?

El dimecres 20 de novembre a les 12h tindrà lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB la segona trobada sobre el futur del periodisme, titulat “En quins mitjans treballarem?”. Els convidats a aquesta  xerrada – debat són Jesús Maraña, director de Infolibre, i Juan Luis Sánchez, sotsdirector de eldiario.es.

Cartel - NUEVOS MEDIOS 20N- Catalan - web

L’objectiu d’aquesta segona trobada és analitzar les causes que han portat al periodisme a la pitjor de les seves crisis, indagar en les fortaleses i les debilitats del ‘boom’ de nous mitjans i , finalment , explorar la viabilitat dels seus models de negocis i el futur professional dels periodistes.

Infolibre i eldiario.es són dos diaris digitals d’informació generalista i d’àmbit  estatal sorgits del desmembrament de Público. Tot i que cap porta més de 14 mesos funcionant, ja són referents entre els nous mitjans sorgits des l’esclat de la crisi.

Els convidats d’aquesta xerrada -debat conduïda per David Vidal, professor de periodisme cultural a la UAB i director de Somatents, són:

  • Jesús Maraña, director de Infolibre. Va estudiar periodisme a la Complutensede Madrid i es va iniciar en l’ofici el 1981 a la secció Política del diari Informacions. Des de llavors ha treballat en televisió, ràdio i, sobretot, diaris i revistes. Membre de l’equip fundador i director adjunt de la revista Tribuna, redactor en cap del diari El Mundo, més tard director d’Interviú i director editorial de les revistes del Grupo Zeta. Va assumir la direcció del semanario Tiempo i, en 2007, va renunciar per sumar com a subdirector a equip fundador del diari Público, en què va assumir la direcció des de 2010 fins al seu tancament. Participa des de fa anys en programes de debat polític a televisió i ràdio .
  • Juan Luis Sánchez, sotsdirector de eldiario.es. És periodista especialitzat en continguts digitals i nous mitjans. Va ser cofundador de Periodismohumano i el seu editor fins a gener de 2012. Ha estat reporter en Marroc, Kosovo, el Sàhara, Turquia i Espanya. La seva cobertura de l’eclosió el moviment 15M a Espanya ha estat publicada i referenciada en mitjans espanyols i internacionals, com el New York Times o The Washington Post. També és col·laborador de la Cadena SER.

Aquesta trobada és el segon d’una sèrie sobre el futur del periodisme i els nous mitjans i s’emmarca en el cicle de “Reflexions per a la comprensió del món en  potència” impulsat pel Departament de Mitjans , Comunicació i Cultura. El primer va ser al maig de 2013 i va comptar amb la participació d’Andreu Missé , director de Alternatives Econòmiques, Jordi Pérez Colomé , autor del bloc Obamaworld, Eva Domínguez , periodista , professora i coautora de Microperiodismos i Carlos Zeller, professor de la UAB.

Aquest nou acte, que tindrà lloc el dimecres 20 de novembre a les 12h a la Facultat de Comunicació de la UAB, es pot seguir en directe per streaming – http://directe.uab.cat/retransmissioCiecom/- o per Twitter amb el hashtag #nuevosmedios2. Està obert a tothom i és gratuït, però convé confirmar l’assistència a l’esdeveniment de Facebook -tinyurl.com/nuevosmedios2- per qüestions d’aforament i per tenir una via de contacte entre organitzadors i assistents.

—–

El miércoles 20 de noviembre a las 12.00 horas se celebrará en el Aula Magna de la Facultad de Ciencias de la Comunicación de la UAB el segundo encuentro sobre el futuro del periodismo, titulado “¿En qué medios trabajaremos?”. Los invitados a esta charla-debate son Jesús Maraña, director de Infolibre, y Juan Luis Sánchez, subdirector de eldiario.es.

Cartel - NUEVOS MEDIOS 20N- Catalan - web

El objetivo de este segundo encuentro es analizar las causas que han llevado al periodismo a la peor de sus crisis, indagar en las fortalezas y las debilidades del ‘boom’ de nuevos medios y, finalmente, explorar la viabilidad de sus modelos de negocios y el futuro profesional de los periodistas.

Infolibre y eldiario.es son dos diarios digitales de información generalista y de ámbito estatal surgidos del desmembramiento de Público. A pesar de que ninguno lleva más de 14 meses funcionando, ya son referentes entre los nuevos medios surgidos desde el estallido de la crisis.

Los invitados de esta charla-debate conducida por David Vidal, profesor de periodismo cultural en la UAB y director de Somatents, son:

  • Jesús Maraña, director de Infolibre. Estudió periodismo en la Complutense de Madrid y se inició en el oficio en 1981 en la sección Política del diario Informaciones. Desde entonces ha trabajado en televisión, radio y, sobre todo, diarios y revistas. Miembro del equipo fundador y director adjunto de la revista Tribuna, redactor jefe del diario El Mundo, más tarde director de Interviú y director editorial de las revistas del Grupo Zeta. Asumió la dirección del semanarioTiempo y, en 2007, renunció para sumarse como subdirector al equipo fundador del diario Público, en el que asumió la dirección desde 2010 hasta su cierre. Participa desde hace años en programas de debate político en televisión y radio.
  • Juan Luis Sánchez, subdirector de eldiario.es. Es periodista especializado en contenidos digitales y nuevos medios. Fue cofundador de Periodismohumano y su editor hasta enero de 2012. Ha sido reportero en Marruecos, Kosovo, el Sahara, Turquía y España. Su cobertura de la eclosióndel movimiento 15M en España ha sido publicada y referenciada en medios españoles e internacionales, como el New York Times o The Washington Post. También es colaborador de la Cadena SER.

Este encuentro es el segundo de una serie sobre el futuro del periodismo y los nuevos medios y se enmarca en el ciclo de “Reflexiones para la comprensión del mundo en ciernes” impulsado por el Departamento de Medios, Comunicación y Cultura. El primero fue en mayo de 2013 y contó con la participación de Andreu Missé, director de Alternativas Económicas, Jordi Pérez Colomé, autor del blog Obamaworld, Eva Domínguez, periodista, profesora y coautora de Microperiodismos y Carlos Zeller, profesor de la UAB.

Este nuevo acto, que se celebrará el miércoles 20 de noviembre a las 12h en la Facultad de Comunicación de la UAB, se puede seguir en directo por streaming –http://directe.uab.cat/retransmissioCiecom/– o por Twitter con el hashtag #nuevosmedios2. Está abierto a todo el mundo y es gratuito, sin embargo conviene confirmar la asistencia en el evento de Facebook –tinyurl.com/nuevosmedios2– por cuestiones de aforo y para tener una vía de contacto entre organizadores y asistentes.

Anuncis

3 thoughts on “II trobada sobre el futur del periodisme el 20N: En quins mitjans treballarem?

  1. Retroenllaç: La UAB acull una xerrada sobre el futur del periodisme i els nous mitjans | Comunicació 21

  2. El que estaria bé sobre el futur del periodisme és que poguéssim utilitzar la nostra llengua lliurement, normalitzar el seu ús, tal com escriure aquesta convocatòria en català i perdre la por davant altres llengues dominants.

    • Gual, gracias por la observación. Tenemos la convocatoria en catalán y en breve la adjuntaremos (el blog está en construcción). Los recursos humanos destinados a la elaboración de este blog son castellano parlantes y esperamos que en un futuro próximo todas la convocatorias estén en ambos idiomas. Estamos haciendo esfuerzos para ello así resulte. Moltes graciès

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s